Észak Heves térségben 33 település innovatív fejlesztések támogatása

Észak Heves térségében meglévő mikrovállalkozásához innovatív eszközök, gépek kellenek? Székhelyét, vagy telephelyét újítaná fel esetleg napelemes rendszerben is gondolkodik? Most 50-70%-os vissza nem térítendő támogatással belevághat.

Pályázat célja:

Magyarország Kormányának felhívása a(z) Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, mint LEADER helyi akciócsoport (HACS) illetékességi területén székhellyel vagy telephellyel vagy fiókteleppel, vagy lakó - vagy tartózkodási hellyel rendelkező természetes személyek, őstermelők, egyéni vállalkozók, mikrovállalkozások, szociális szövetkezetek és helyi önkormányzatok támogatása: a(z) gazdasági potenciál növelése; a minőségi termék és szolgáltatása kínálat bővítése; valamint a már meglévő munkahelyekmegőrzése mellett, esetlegesen új munkahelyek teremtése, a hátrányos helyzetű emberek, csoportok életkörülményeinek javítása érdekében.

Az Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, két kistérséget foglal magába, a Pétervásárait és a Bélapátfalvait. A helyzetelemzések, és a SWOT analízis is alátámasztja az évek óta fokozódó problémákat, a növekvő munkanélküliséget és az elvándorlást, az aktív korú lakosság körében. Ezért a mikrovállalkozások fennmaradásához létszükséglet a megújulás, innováció, új termékek fejlesztése, a piaci részesedés növelése. Ezáltal nem csak a meglévő munkahelyek megtartása lehetséges, hanem új munkahelyeket (főleg hátrányos helyzetű munkavállalók alkalmazása) is képesek teremteni. A fejlesztések egyértelműen termék és kínálat bővüléshez, minőség javuláshoz vezetnek, amely megfelelő marketing tevékenységgel megtoldva, versenyképes kínálatot eredményez. Ez a lakosság helyben tartásában is fontos szerepet játszik. Az új innovatív fejlesztésekkel, új szolgáltatások, termékek kerülnek bevezetésre/előállításra, ami további piaci lehetőségeket nyithat meg, bevétel növekedést eredményezhet, illetve növelheti a térségbe való befektetési kedvet, továbbá újabb tőkéket vonzhat be.

Várható támogatható projekt: 2-6 db

Támogatás mértéke: 500.000,- Ft - 10.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatás

Intenzitás: 50-70%

Mi támogatható:

  • Építés: Energiahatékonyság növelése, megújuló energia hasznosítását célzó beruházás
  • Innovatív eszköz, gép beszerzése
  • Marketing tevékenység
  • Kisléptékű infrastruktúra
  • Terület-előkészítés
  • Építés, bővítés, korszerűsítés
  • Projektmenedzsment
  • Immateriális javak 

Mely települések érintettek:

Balaton Bátor Bekölce Bélapátfalva Bodony Bükkszenterzsébet Bükkszentmárton Bükkszék Egerbocs Egercsehi Erdőkövesd Fedémes Hevesaranyos Istenmezeje Ivád Kisfüzes Mátraballa Mátraderecske Mikófalva Mónosbél Nagyvisnyó Parád Parádsasvár Pétervására Recsk Sirok Szajla Szentdomonkos Szilvásvárad Szúcs Tarnalelesz Terpes Váraszó

Kik pályázhatnak:

Adószámmal rendelkező magánszemély, Egyéni vállalkozó,  Kft., Rt., Bt., Szociális szövetkezet, Helyi önkormányzat, Helyi nemzetiségi önkormányzat, Őstermelő

Ide kattintva írhat nekem!