Őrség területén mikrovállalkozások létrehozásának támogatása, meglévők fejlesztése

Őrségben már működő vállalkozása van? Magánszemély, de vállalkozni szeretne? Eszközökre, gépekre lenne szüksége, hogy elinduljon vagy fejlődjön? Most itt a lehetőség 65-70%-os vissza nem térítendő támogatással.

Pályázat célja:

Magyarország Kormányának felhívása a(z) az Őrség Határok Nélkül Egyesület LEADER Helyi Akciócsoport (HACS) illetékességi területén működő mezőgazdasági termelőnek nem minősülő, termelő és szolgáltató mikrovállalkozások és 18. életévét betöltött cselekvőképes természetes személyek támogatása: a(z) a versenyképesség megőrzése, a piaci pozíciók megerősítése, a munkahelyi körülmények javítása, a munkavégzést megkönnyítő, technológiai és szolgáltatási színvonal emelése érdekében.

A térség legjelentősebb foglalkoztatói a térségi központokban, városokban - Őriszentpéter, Szentgotthárd - találhatóak. Az ágazatokat nézve a térség vállalkozóinak kb. 30-35%-a foglalkozik mezőgazdasággal, a fennmaradó része szolgáltatásokat nyújt és viszonylag elenyésző részben találhatóak vállalkozások az ipar, építőipar területén a térségben. A vállalkozások döntő többsége mikrovállalkozás, akik az önfoglalkoztatás által és néhány fős dolgozói állományukkal jelentés szerepet vállalnak a térségben foglalkoztatóként. Ezeknek a vállalkozásoknak a jelentős része a mindennapi megélhetést tudja biztosítani a tulajdonos és esetleg alkalmazottjai részére, de jellemzően nem rendelkezik megtakarítással, nem tud annyi hasznot termelni, amellyel a piaci igényeknek megfelelő, hosszú távú fennmaradását biztosító fejlesztéseket meg tudná valósítani és ezáltal versenyképes maradni. Számos területen van lehetőség önálló vállalkozás indítására, amely az aprófalvas, a munkába járást nem mindig támogató közösségi közlekedési lehetőségű térségben sok esetben az egyetlen lehetőséget jelenti a munkavállalásnak az önfoglalkoztatás által. A vállalkozás indításához azonban sok esetben nem rendelkeznek elegendő kezdőtőkével az itt élők, így nem tudják elkezdni a munkát. A szükséges fejlesztésekhez ad támogatást a működő, nem mezőgazdasági mikrovállalkozásoknak az intézkedés, illetve támogatja a vállalkozások elindítását, amelyek hozzájárulnak a munkahelyek létrehozásához, fenntartásához és bővítéséhez, valamint a versenyképesség megőrzéséhez.

Várható támogatható projekt: 1-10 db

Támogatás mértéke: 500.000,- Ft - 5.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatás

Intenzitás: 65-70%

Mi támogatható:

  • Gép- és/vagy eszközbeszerzés
  • Marketing
  • Immateriális javak beszerzése 

Mely települések érintettek:

Alsószölnök Apátistvánfalva Bajánsenye Csörötnek Felsőjánosfa Felsőszölnök Gasztony Hegyhátszentjakab Ispánk Ivánc Kercaszomor Kerkáskápolna Kétvölgy Kisrákos Kondorfa Magyarlak Magyarszombatfa Nagyrákos Nemesmedves Orfalu Őrimagyarósd Őriszentpéter Pankasz Rábagyarmat Rátót Rönök Szakonyfalu Szalafő Szatta Szentgotthárd Szőce Vasszentmihály Velemér

Kik pályázhatnak:

Adószámmal nem rendelkező magánszemély, Egyéni cég, Nonprofit korlátolt felelősségű társaság, Adószámmal rendelkező magánszemély, Kft., Rt., Kkt., Bt., Egyéni vállalkozó

Ide kattintva írhat nekem!