Elektromos kerékpár, most támogatással!

Megunta az örökös dugóban való közlekedést? Elektromos meghajtású biciklit szeretne és ezáltal a környezetét is óvja a szmogtól? Itt a lehetőség, vissza nem térítendő támogatást igényelhet az alábbi feltételek mellett.

PEDELEC-2020

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (a továbbiakban: Támogató) a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez kapcsolódóan pályázati kiírást tesz közzé, melynek célja a gépjármű használattal szembeni alternatíva nyújtása, a fosszilis energiahordozók felhasználásának-, ezen keresztül a település levegőszennyezettségének csökkentése.

A támogatás kizárólag új elektromos rásegítésű kerékpárra igényelhető. A támogatási program lebonyolítását azt IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. végzi.

Kik jogosultak a támogatásra:

a) rendelkezik magyarországi lakóhellyel;

b) a pályázat benyújtásától számítottan visszamenőleg legalább 3 hónapos folyamatos munkaviszonnyal / megbízási jogviszonnyal vagy vállalkozói jövedelemmel rendelkezik.

Kik nem jogosultak a támogatásra:

a) nem természetes személy;

b) nem rendelkezik lakcímkártyával igazoltan érvényes magyarországi lakóhellyel (állandó lakóhellyel és/vagy ideiglenes tartózkodási hellyel);

c) nem tudja igazolni a pályázat benyújtásától számítottan visszamenőlegesen a 3 hónapos folyamatos munkaviszonyt / megbízási jogviszonyt / rendszeres havi vállalkozói jövedelmet;

d) a pályázat benyújtását megelőzően az elektromos rásegítésű kerékpár beszerzést már végrehajtotta;

e) nem rendelkezik magyar adóazonosító jellel;

f) a pályázattal érintett tranzakcióban a kereskedő cég vezető tisztségviselője, vagy tulajdonosa;

g) az államháztartásról szóló CXCV. törvény 48/B. § (1) bekezdés a), b), és c) pontjában szerepeltetett személyek

h) az a regisztrált kereskedő, aki az elektromos rásegítésű kerékpárt a pályázat keretében önmagától kívánja megvásárolni.

A támogatás mértéke:

Pedálszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 400.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 90.000 forint.

Nyomatékszenzoros hajtási rendszerrel felszerelt elektromos rásegítésű kerékpárok esetén a támogatás maximális mértéke a beszerzés időpontjában érvényes maximum bruttó 900.000 Ft-os eladási ár 50 százaléka, de legfeljebb 150.000 forint.

Személyenként legfeljebb 1 db pályázat nyújtható be.

Műszaki paraméterek:

Jelen kiírás szerinti támogatást kizárólag az EN 15194:2017 (MSZEN 15194:2018) szabványnak megfelelő, 250 W vagy annál kisebb legnagyobb folyamatos névleges teljesítményű̋ , elektromos segédmotorral felszerelt, pedálhajtású, legalább 44-es vázméretű vagy legalább 26” (összecsukható kerékpár esetén legalább 16”) kerékméretű kerékpárokra lehet igényelni, amelyeknél a motor kikapcsolódik, ha a kerékpáros nem folytatja tovább a pedálok hajtását, illetve teljesítménye a jármű̋ sebességének növekedésével fokozatosan csökken, majd mielőtt elérné́ a 25 km/h sebességet, a motor leáll. További műszaki követelmények: • kerékpár maximális tömege: 30 kg; • külső gumi maximális szélessége: 60 mm; • kerékpáron gázkar nem lehet; • akkumulátor nem tartalmazhat ólmot. A fenti műszaki követelményeket teljesítő elektromos rásegítésű kerékpárok tájékoztató jellegű listája a pályázati portálon a https://elektromobilitas.ifka.hu elérhetőségen található meg. A támogatást kizárólag a fenti műszaki követelményeket teljesítő elektromos rásegítésű kerékpárokra lehet igénybe venni. Az EN 15194:2017 (MSZEN 15194:2018) szabványnak és műszaki követelményeknek való megfelelést a regisztrált kereskedőnek igazolnia kell (gyártói nyilatkozat/tanúsítási jegyzőkönyv). 

El nem számolható költségek:

Az elektromos rásegítésű kerékpár esetében a beszerzés időpontjában érvényes bruttó vételáron felül más költségek nem számolhatók el (pl. kiegészítő lámpa, kosár/csomagtartó, pótalkatrész, kerékpáros sisak és ruházat, kerékpáros sebesség- és kilométermérő, kerékpár szállítási költsége, szervízdíj, egyéb felszerelések költsége).

Benyújtás határideje:

A forrás kimerüléséig.

3. szakasz       2021.02.01. és 2021.02.05. között