Vértes- Gerecse térségében turisztikai szolgáltatások fejlesztése a natúrparkok ölelésében

Benyújtás felfüggesztve!

Falusi turizmusban, szálláshely kiadásban gondolkodik? Van is ingatlanja, de ráférne a felújítás? Most használja ki a lehetőséget 2021.02.15.-étől nyújtható be a pályázat, akár magánszemélyek is pályázhatnak. 

Pályázat célja:

Magyarország Kormányának felhívása a(z) természetes személyek, őstermelők, mikrovállalkozások, non profit szervezetek, helyi önkormányzatok, helyi nemzetiségi önkormányzatok, egyházak támogatása: a(z) új és meglévő turisztikai szolgáltatások, valamint közösségi szálláshelyek létesítése, felújítása illetve meglévő falusi szálláshelyek fejlesztése érdekében.

A térségben magas a falusi szálláshelyek száma. Azonban a szállásadók egy rétege nem kaphatott az elmúlt években támogatást, mert nem tudták vállalni a legmagasabb minősítési kategória elérését. Pedig az aktív turizmus vendégkörében igény van az egyszerűbb minősítésnek megfelelő szállásokra is. Ezért indokolt a kisléptékű, egyszerű fejlesztések támogatása a már régóta üzemelő szállásadók körében. A szolgáltatások marketing támogatására, az azonos tájegységhez tartozó települések térségmarketing támogatására egyaránt igény mutatkozik. A fejlesztéseket - mint az a HFS specifikus céljában is olvasható - partneri együttműködések keretében kell megvalósítani. A pályázati felhívás célja olyan egymásra épülő, egymást kiegészítő szolgáltatások kialakítása a térségben, melyek az egyéni érdekeken kívül az egész térség turizmusának fellendítését, az ott elérhető szolgáltatások mennyiségét és minőségét erősítsék, ezáltal olyan gazdasági és társadalmi fejlődést indukáljanak, mely a Vértes és a Gerecse egészére kedvező hatással bír. Cél, hogy a fejlesztések járuljanak hozzá a helyi lakosság foglalkoztatásához, és a turisztikai rendezvények kínálatának bővítéséhez is. Ezért az elkészült fejlesztést egy projektzáró rendezvényen szükséges majd bemutatni.

Várható támogatható projekt: 18-22 db

Támogatás mértéke: 500.000,- Ft - 5.000.000,- Ft vissza nem térítendő támogatás

Intenzitás: 60%

Mi támogatható:

  • Turisztikai szolgáltatások fejlesztése
  • Közösségi célú szállások, táborhelyek, működő, vagy új falusi szálláshely fejlesztése, létrehozása
  • Rendezvény
  • Marketing

Mely települések érintettek:

Baj Bodmér Bokod Csákberény Csákvár Csókakő Dad Dunaalmás Dunaszentmiklós Gánt Gyermely Héreg Kecskéd Kocs Kömlőd Környe Lovasberény Magyaralmás Naszály Neszmély Pátka Pusztavám Sárkeresztes Söréd Szákszend Szár Szárliget Szomor Szomód Tardos Tarján Újbarok Várgesztes Vértesboglár Vértessomló Vértesszőlős Vértestolna Zámoly

Kik pályázhatnak:

Elsődlegesen vallási tevékenységet végző belső egyházi jogi személy, Egyházi szervezet technikai kód, Adószámmal nem rendelkező magánszemély, Őstermelő, Szociális szövetkezet, Kft., Nonprofit betéti társaság, Helyi önkormányzat, Helyi nemzetiségi önkormányzat, Bevett egyház, Egyéb egyesület, Közalapítvány, Egyéni vállalkozó, Bt.,  Egyéni cég, Adószámmal rendelkező magánszemély, Nonprofit korlátolt felelősségű társaság,  Nonprofit részvénytársaság, Egyéb alapítvány, Helyi önkormányzatok társulása, Területfejlesztési önkormányzati társulás, Sportegyesület, Polgárőr egyesület, Nemzetiségi egyesület

Ide kattintva írhat nekem!